Tambouille et Gribouille – Le goûter crêpes – Seymourina Cruse et Joëlle Passeron

Het is heerlijk om Franse literatuur te kunnen lezen. Maar wat lees je dan voor je zover bent om je op een mooie roman te storten?

In Frankrijk kocht ik een vrolijk stripboek over Tambouille (Prakje) en Gribouille (Krabbel), een meisje dat met haar kat lekkere dingen bereidt. In Le goûter crêpes maken ze, je raadt het al, crêpes! Dat gaat niet zonder slag of stoot, want er moet eerst op ingewikkelde wijze berekend worden hoeveel crêpes Tambouille en Gribouille gaan maken en er blijken ingrediënten te missen. Uiteindelijk lukt het natuurlijk toch. Let ook op het schattige muisje dat op elk plaatje commentaar levert en probeert zijn steentje bij te dragen.

Le goûter crêpes is zeer geschikt voor de onderbouw, omdat het een grappig boek is dat leerlingen al snel kunnen begrijpen, omdat het in de présent is geschreven en de plaatjes veel ondersteuning geven bij de tekst. Het boek leent zich ook uitstekend om met het delend lidwoord te oefenen.

Er is nog zo’n leuk boek over Tambouille en Gribouille: Le super gâteau (2022). Amusez-vous bien et bon appétit!

Seymourina Cruse et Joëlle Passeron,  Tambouille et Gribouille – Le goûter crêpes, Paris, 2022, 32 p.