Leesboeken voor de onderbouw

Het is altijd best lastig om leuke leesboeken te vinden voor de beginnende lezers uit de onderbouw. Vaak zijn ze erg kinderachtig voor de doelgroep. Verhalen die speciaal voor leerlingen worden geschreven zijn meestal niet zo interessant en authentiek materiaal dat scholieren al kunnen lezen, sluit niet zo aan bij hun belevingswereld.

Gelukkig verschijnen er regelmatig klassiekers in een nieuw jasje. Nee, ik bedoel niet die ellendige samenvattingen van vroeger, maar leuk vormgegeven boekjes met tijdloze verhalen.

ELI heeft een heleboel bewerkingen voor verschillende niveaus. Sprookjes en fabels van La Fontaine zijn zo prima te lezen vanaf klas 1. Er zit veel extra materiaal bij de verhalen: puzzels en spelletjes in de boekjes zelf en video’s en audio op de website van ELI. Kijk maar naar dit voorbeeld van Blanche-Neige.